Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
Whatsapp Messenger

Whatsapp Messenger

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

WhatsApp indir, Whatsapp dünyada 1 milyar indirme barajını aşan nadir mobil uygulamalardan biridir. Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sms’in tahtını devirerek çok önemli bir başarıya imza atmıştır.

Hemen hemen bütün mobil platformlara hizmet veren mesajlaşma uygulamasının bu başarısının altında yatan en önemli sebep ise tabi ki de basit ve kullanışlı olmasıdır. Yalın ve kolay kullanımlı bir program olması onun herkes tarafından benimsenmesini sağlamış, böylece dünya çapında 1 milyar indirme barajını aşabilmiştir. WhatsApp’ın bu kadar popüler olmasının bir etkeni de tamamen ücretsiz olmasıdır. Buda onu tüm dünyada sevilen ve kullanılan bir program haline getirmiştir.

WhatsApp 2014’de Facebook’a 19 milyar dolara satıldığında ise önemli bir kilometre taşını geçmiş oldu. Bu saatten sonra deneyimli bir ekiple yoluna devam program, gün ve gün daha çok büyüyerek yoluna devam ediyor. En son 2018 yılının başında aylık kullanıcı sayısı 1,5 milyarı aşan program, adeta piyasayı domine ediyor.

WhatsApp’ın Tarihi Süreci

What’s App Massenger, eski Yahoo! çalışanları Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara şehrinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popüleriteye ulaşan mesajlaşma uygulaması, Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek siber hizmetlerden biridir. 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmıştır fakat özgün kimliği korunmuş ve yoluna bağımsız olarak devam etmiştir.

İleriki zamanlarda gelen güncellemelerle WhatsApp web adında yeni gelen bir hizmetle beraber, kullanıcılar telefonlarındaki QR kodu bilgisayarlarından girdikleri Whatspp web sitesine okuttuklarında Whatsapp deneyimini bilgisayarda da yaşayabilir hale geldiler.

WhatsApp web ilk kullanıma Google Chrome’da girmiş, daha sonraları ise gelen güncellemeler ile Mozilla FireFox ve Opera tarayıcılarında da çalışır hale gelmiştir.

Ücretlendirme konusunda ise ilk zamanlarında 2 yıllık ücretsiz kullanım ardından ücret talep eden program, zamanla bundan vazgeçmiş ve tamamen ücretsiz ve reklamsız olarak hizmet vermeye başlamıştır.

WhatsApp’ın Özellikleri Nelerdir?

WhatsApp ilk çıktığında bir mesajlaşma uygulamasından ibaret iken, gelişen teknoloji ile kendini geliştirmiş ve birçok özelliğe kavuşmuştur. 3G teknolojisinin ortaya çıkması ile internet üzerinden sesli ve görüntülü arama özelliğine kavuşan mesajlaşma uygulaması, kişilerinizde insanlarla kurabildiğiniz grup sohbetleri ile de oldukça kullanışlı bir program. Son gelen güncelleme ile de grup yöneticilerine yeni yetkiler verildi. Bu yetkiler sayesinde gruplar daha kullanışlı ve işlevsel durumda.

WhatsApp uçtan uca şifreleme özelliği ile de kişisel verilerin korunması yolunda önemli bir adım atmıştı. Bu özellik sayesinde yazışmalarımız kötü niyetli kişilerce görülemiyor, Uygulamanın kendisi bile bu yazışmalara ulaşamıyor. Bu özellik sayesinde özel anılarınızın başkalarının eline geçmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

WhatsApp’ın küçük işletmeler için ayrıyeten kurduğu WhatsApp Business uygulaması da işletmelerin birbirleri ve müşterileri arasındaki yazışmaları kontrol altına alabildikleri, sıralayabildikleri ve hızla yanıt verebildikleri bir yan platformdur.

Whatsapp Messenger İÇERİĞİNE BENZER İÇERİKLER